نظریه های فمینیستی فیلمها

دانلود نظریه های فمینیستی فیلمها , باکیفیت ترین نظریه های فمینیستی فیلمها موجود, فایل نظریه های فمینیستی فیلمها , مقاله تحقیق پاورپوینت در مورد نظریه های فمینیستی فیلمها
دانلود پروژه نظریه های فمینیستی فیلمها نظریه های فمینیستی فیلمها

دانلود پروژه نظریه های فمینیستی فیلمها


مشخصات فایل
تعداد صفحات85
حجم0/140 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc

توضیحات کامل

دانلود پایان نامه رشته هنر

نظریه های فمینیستی فیلمها

مقدمه:
سینما بعنوان یك رسانه تصویری نه تنها یک ابزار مهم در ارتباطات جدید است بلکه بیش از سایر رسانه ها مورد توجه فمینیست ها بوده است. آنان به بازنمایی انواع خشونت و كلیشه های جنسیتی در سینما مورد انتقاد قرار می دهند،که تقسیم كار جنسیتی و روند جامعه پذیری مردسالارانه به چشم می خورد ومعتقد هستند که "روند تحقیر و ارائة تصویر مخدوش از ن در رسانه ها و فضای اطلاعاتی و ارتباطی، چه به صورت شنیداری و چه دیداری، هنوز ادامه دارد و باید تغییر كند"( مادة 236 كارپایة عمل اجلاس جهانی زن (پكن +5)).
فلسفه ی ارتباطی سینما
بسیاری از جنبش ها و مکاتب سینمایی متاثر از جامعه و مناسبات آنها بوده اند. در این بحث ر سعی بر آن است تا ابعاد مختلف هنر سینما از فلسفه ی ارتباطات نگریسته شود .
هوگومانستربرگ ، استاد دانشگاه هاروارد، اولین فیلسوفی است که ضمن تدوین یک تک نگاری در مورد فیلم به عنوان یک صورت خاص، سینما را از سایر هنر ها متمایز می کند و عناصری چون تدوین و ترکیب در نمادها، و به هم ریختن طرح رویدادها، سینما را به عنوان یک هنر ویژه مطرح می کنند که خصلت های خود را داراست که همین عناصر بصری است که به سینما شخصیتی متمایز می دهد و به هنری خود پاینده تبدیل کرده است.(ضمیران،1387)
مانستربرگ از مقولات فلسفه ی نوکانتی و نیز روانشناسی ادراک بهره گرفته که سینما را هنر نمایش ذهنیت تعریف می کند زیرا که فیلم از شیوه های شعور آدمی در صورت بندی جهان پدیدار تقلید کرده است؛ بازی تصویر از طریق فائق آمدن به صورتهای جهان بیرونی (زمان، مکان، علیت) داستانی انسانی را روایت می کند و با تعدیل و اصلاح رویدادها در پرتو بکارگیری حافظه، تخیل و عواطف؛ روایتی را پیش روی مخاطب می گشاید.
رودلف آرنهایم دومین متفکر فلسفه سینما است کتاب معروف وی "فیلم به مثابه هنر" است. وی روانشناس معروفی بود و طرفدار مکتب گشتالت؛ از این رو "ادراک بصری" را مورد پایان نامه قرار داد آرنهایم برای سینما هویت و شخصیت ویژه ای را تعریف می کند.
آندره بازن تأکید می کند که دوربین فیلمبرداری باید ماهیت حقیقی از جهان را به معرض نمایش بگذارد؛ فیلم و سینما خصلتی واقع بینانه دارند زیرا ریشه در عکاسی دارند و آینده ی سینما بر آینده ی این رشته موکول می شود؛ به این سبب او بر رئالیسم به عنوان ژانر اصلی فیلم تأکید ویژه ای داشت. بازن در مورد سینما از تعبیر مومیایی کردن استفاده می کرد، ابزاری که واقعیت را مومیایی می کند.
محمد ضیمران معتقد است که در رویکرد ساختارگرایی کلیه ی عناصر و عوامل قابل مشاهده در نظامی از مناسبات قرار می گیرد این نظام ساختارهای خاصی را از همه پدیده ها استخراج می کند. بنیانگذار این جریان فردیناند سوسور دانش معناها در نظام زبانی را مطرح می کند که در این میان زبان منظومه ای از نشانه ها در نظر گرفته می شود که نمی توان آواها را از معنای آن منفک کرد. در این نظام آنچه از اهمیت ویژه ای برخوردار است دگرسانی میان نظام نشانه شناختی است روایت ساختارگرایان از هنر و سینما در چهار گزاره ی ذیل خلاصه می شود:
یک : کشف قوانین تغییر ناپذیر و ثابت در پدیده های زبانی و سایر پدیده های فرهنگی از جمله اسطوره ها و نظام خویشاوندی (ضیمران،1387).
دو: تحلیل قطب های دوتایی از جمله دال و مدلول در تحلیل های استعاره و مجاز.
سه :کشف سامان فرمی رمزگان تفسیری در ساختار ژرف موضوع تحقیق.
چهار:ترکیب موارد یک و سه به طور عام و دقیق.
باختین، بارت و دریدا با اینکه همگی از آبشخورهای متنوعی سرچشمه می گیرند اما اشتراک همه آنها در تأثیر و اهمیت زبان در مورد پدیده های فلسفی، قومی و فرهنگی است این عده بر اهمیت زبان در زندگی انسان تأکید ویژه دارند و اساس بحث را زبان می داند به همین جهت بحث های گشتار زبانی و انقلاب زبان شناختی به میان آمده است در این راستا دو نحله ی سوسوری و پیرسی مسأله ی مولف و آفریننده را به چالش می گیرند. نظریه مولف که اولین بار از سوی هنرمند معروف فرانسوی " فرانسوا تروفو" ، رهبر موج نو فرانسه، مطرح شد فیلمی را واجد وصف هنری می داند که از سوی کارگردان سناریوی آن تولید شده و خود کارگردان در امر تولید آن مستقیماٌ دخیل باشد. این نظریه که از فلسفه اگزیستانسیالیستی سارتر و فلسسفه پدیدارشناسانه نشأت می گرفت كه برای خلاقیت مولف اهمیت خاصی قائل بود. نظریه مولف در واقع معلول رویکرد اومانیستی اندیشمندان فرانسوی تلقی می شود .
بنابراین ساختارگرایی، واکنشی در مقابل جنبش اگزیستانسیالیست و بالاخص رویکرد پدیدار شناسانه به فلسفه بوده است و مهمترین بحثی که توسط ساختارگرایان در مباحث سینمایی به وجود آمد چالش آنها با نظریه مولف است؛ فوکو و بارت زوال موضوع فلسفی و مرگ مولف را مطرح می کنند و سبب ساز واژگونی انگاره ی محوریت مولف و از سوی دیگر چرخش به سوی خود فیلم به عنوان متن موضوع تحلیلهای ساختاری می شود. اینگونه نشانه شناسی فیلم در فضای فرهنگی فرانسه رواج پیدا کرد و از سوی دیگر اصطلاحات زبان شناختی را به گفتمان فیلم اضافه نمود. روایت شناسی از سوی کریستین متز وارد فیلم و سینما شد که بر طبق نظر وی سینما واجد دو عنصر پیشاسینمایی و پساسینمایی است: عنصر پیشاسینمایی ساختار فرهنگی و اجتماعی و به طور کلی نظام حاکم که سینما بر پایه ی آن شکل می گیرد و عنصر پساسینمایی که به توزیع و پخش آثار سینمایی و پیامدهای اجتماعی و اقتصادی آن اشاره می کند. بارت معتقد بود که نویسندگان و کارگردانان متن های موجود را در هم می آمیزند و از اختلاط آنها اثر تازه ای را به وجود می آورند نوشتار را نباید فرانمود ذهن کارگردان تلقی کرد هر اثر هنری قاموسی است از نشانه ها.(ضمیران:همان)
ژیل دلوز فیلسوف فرانسوی معتقد است که اثر هنری باید نیروهای حیات بخش تمنا و انگیزش را زنده کند و آنها را به حرکت در آورد و هنرمند شیوه های نوینی را در هستی طرح می اندازد و رنگی تازه می بخشد و پس از آن تحلیلی از شیزوفرنی و سرمایه داری ارائه می دهد که شیزوفرنی را نباید وجهی آسیب روانی تلقی کرد بلکه ابزاری در جهت ستیز با سلطه بورژوازی است و سوسور را از منظر استعاره های زبان محور مورد نقد قرار می دهد که قابوس تکاپو و دستگاه تمنا محور را سرکوب کرده است و لاکان را با نقد داستان عقده ادیپ به چالش می کشد که این آموزه ی فرویدی همواره به عنوان ابزار سرکوب به کار گرفته شده است که در غیاب دسترسی به مادر، سرمایه داری پدر سالارانه را رونق داده است و راه را برای سود آوری پدر هموار کرده است.
دلوز ت آرمانی امیال چندمحوری را رواج داده است و معتقد است که فیلم را نباید به رمز جویی سوسوری فرو کاست چرا که فیلم را از کارمایه ی اصلی خود تهی می کند؛ بلکه باید آن را در چارچوب نشانه شناسی پیرس تلقی کرد. دنیای سینما را نباید دنیای تصاویر منجمد تلقی کرد؛ بلکه تصاویر در حال صیرورت و شدن است. فیلم به هیچ وجه به بازنمایی حقیقت نمی پردازد؛ بلکه فیلم را باید رویدادی پرشتاب تلقی کنیم.
کلمات کلیدی:
فمینیسم
نظریه های فمینیستی
فهرست مطالب
سینما، ارتباطات و نظریه های فمینیستی فیلم
فلسفه ارتباطی سینما
نه شدن هنر
نظریه های فمینیستی فیلم
تئوری فمینیستی فیلم
فیلم و نقش های جنسیتی
فمینیسم و نظریه های ارتباطی
نظریه کلیشه سازی
نظریه بازنمایی
رسانه ها و اجتماعی شدن
گفتمان پدر سالاری بازنمای جنسیت
فنای نمادین ن
منابع

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

پشتیبانی در صورت مشکل در دانلو فایل لطفا اول پیامک بدید 09214087336

مقاله در مورد بحران | پاورپوینت بحران

نظریه های فمینیستی فیلمها-پاورپوینت و مقاله

های ,سینما ,دانلود ,نظریه ,فیلم ,ی ,های فمینیستی ,نظریه های ,می کند ,در مورد ,فمینیستی فیلمها ,گزارش کارآموزی دانلود ,فمینیستی فیلمها دانلود

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

دانلود قاطی پاطی (موزیکفای m6) جدیدترین و آخرین اخبار دنیای گیم و سرگرمی girlygif tanhaeeia seo326 همه چی هست سریال امپراطور دریا دوبله دو زبانه فارسی و زبان اصلی کامل برنامه ریزی تضمینی کنکور 99-تضمینی کنکور neginytb امپایر مووی